Csak normálisak ne legyetek soha!

Túl sokan vagyunk már, akiket vérig sért a kormány. Eddig megkapták a magukét a szegény családok, a civil szervezetek, a gondoskodási feladatokat végzők, a hajléktalan emberek, a tudatosan vagy akaratuk ellenére gyermektelenek, a gyermeküket egyedül vállaló és nevelő nők, valamint a társadalmi nemek tudományát oktatni és tanulni akarók – most pedig a meleg, leszbikus, biszexuális, transznemű és queer emberek vannak soron.

 

 

Kövér László azt mondta, hogy a normális homoszexuális nem akar egyenlőséget.

Erre én meg azt mondom: csak normálisak ne legyetek soha – az ő fogalmaik szerint. Soha ne legyetek normális melegek, normális transzneműek, normális nők, normális anyák, normális feministák, normális mozgáskorlátozottak, normális munkavállalók...

A mi fogalmaink szerint ki az úgymond normális? A jóindulatú, korrekt, őszinte ember. A mi fogalmaink szerint a normalitásban a jellem, a szándék, a viselkedés és a tettek meghatározók – nem pedig az, hogy valaki akart-e, vagy sikerült-e neki középosztálybeli jómódban egy NER-kompatibilis, hitelképes családot alapítani.

Az ő fogalmaik szerint ki a normális? Az, aki megfelel az általuk egyedül és kizárólagosan elfogadott életmódnak, vagy ha nem felel meg, akkor legalább tudatában van a saját alantas másodrendű mivoltának és, ami a lényeg, nincs önbecsülése, meghúzza magát, befogja a száját, elnézést kér azért is, hogy él, és nem követel magának egyenlő jogokat. 

Aki nem lapul meg, megkapja, hogy önző.

Gulyás Gergely szerint „önzés, ha egy gyereknek két apja van”.

Ezek után már csak azt kérdezem: miért nem beszél akkor senki önzésről, amikor a nagykönyv szerinti egy darab apa kivonja magát emberileg és anyagilag is minden felelősség alól, csak mert a volt feleségével együtt a gyerekét is a volt gyerekének tekinti? Ilyenkor szinte senki sem beszél „önzésről”– pedig ez családellenes viselkedés egy picivel gyakoribb, mint a kétapás család. Ilyenkor felmenti a családját elhagyó apát az, hogy heteroszexuális? És a feleségét, gyerekeit bántalmazó férfit felmenti az, hogy heteroszexuális? Vezető politikusainknak inkább erről kellene beszélni – a magukra hagyott egyedülálló anyákat, valamint a családon belüli erőszak áldozatait a jelenleginél jobban segíteni, ahelyett, hogy felelősen gyereket vállaló és nevelő embereket tudatlanságból és merő rosszindulatból lepedofiloznak.

Egy ilyen ocsmány, fogalmatlan és megalázó társítás után Kövér László mint homofób nem érdemel „irgalmat”. Azonnal távozzon a közéletből – ahogy az egy demokratikus és minden állampolgárát tisztelő országban már rég megtörtént volna. Az LMBTQ-embereket mint állampolgárokat nemcsak adófizetői kötelezettség, de jogok és emberi méltóság is megilleti.

Amit pedig nem szabad szem elől tévesztenünk: soha ne hagyjuk magunkat mi, a „genderideológia” pánik által üldözött emberek: nők és LMBTQ-személyek, egyedülállók, gyermektelenek, családon belüli erőszak áldozatai és más, nem NER-kompatibilis csoportok – soha ne hagyjuk magunkat megosztani!

Az emberi jogi mozgalmak, az LMBTQ mozgalom és az LMBTQ témákat felvállaló politikusok nem állíthatnak fel fontossági rangsort a hátrányt elszenvedő kisebbségek között. Az LMBTQ ügyeket felvállalóknak az LMBTQ közösséget kell képviselniük, és nem az abból tetszés, illetve személyes érintettség szerint kiválogatott „betűket".

Ki a közéletből nemcsak a homofóbiával, de a transzfóbiával is!

Ki a közéletből a rasszizmussal, a szexizmussal és az áldozathibáztatással!

Kirekesztés helyett szolidaritást, és mindenki emberi méltóságának tiszteletben tartását!

 

Antoni Rita

újságíró, a Nőkért Egyesület elnöke, a Szabadnem Blog szerkesztőségi tagja

 

 

Az összes beszéd megtekinthető a Budapest Pride videóján: 

 

A "Söpörjük ki a homofóbiát a közéletből" esemény sajtómegjelenései:  

Söpörjük ki a homofóbiát! – a melegeket gyalázó Kövér ellen tüntettek - Népszava.hu

"- A lányom és a felesége az én családom – jelentette ki Gyémánt Ágnes, az LMBTQ gyermekek szülei és támogatói csoport vezetője. Nem tudja, hogy Kövér László milyen ideológiai megfontolásból mondta, amit mondott, de bizonyos abban, hogy nem a keresztényi hitvallás szerint beszélt. A homoszexuális szó bármikor behelyettesíthető a nő, a menekült, a roma vagy a hajléktalan kifejezéssel – figyelmeztetett Gyémánt Ágnes. „Ki a parlamentből Kövér köpönyegforgató Lászlóval” – követelte.

Pásztor Tibor szülőként – „46 éves, fehér, heteroszexuális, házas férfiként” – szólalt fel, akinek négy, vér szerinti és örökbefogadott gyereke is van. Az örökbefogadás, sőt a gyerek iránti vágy független a szexuális orientációtól – hangsúlyozta. Higgyétek el – folytatta –, hogy sokkal egyszerűbb megtanulni csellózni, bajuszt növeszteni, mint gyereket örökbe fogadni vagy nevelni. Ha engem méltóságomban megbántanak, azon akár nevetni is tudok, de szülőként, amikor azt látom, hogy a gyermekemet, mindegy melyiket, bántják vagy támadják, azt sem elfelejteni, sem megbocsátani nem fogom – zárta beszédét Pásztor Tibor.

Csikós Ádám, a Budapest Pride szervezője azt üzente, hogy minden ember értékes, egyedi, megismételhetetlen – és egyenlő."

 

Túl sokan vagyunk már, akiket vérig sért a kormány - Index.hu 

Kövér László beszólásai miatt tüntetettek – Ez történt a Kossuth téren - Blikk.hu

Kövér László homofób kijelentései ellen tüntettek a Parlamentnél - Mérce.hu

Kövér László lemondását követelte a Budapest Pride - Hirado.hu

Meleg gyűlöletfélóra és szituációs gyakorlat a Kossuth téren (Galériával) - Pesti Srácok <3 <3 <3