Schmidt Mária hogyan néz ezután a gyereke szemébe?

Gyémánt Ágnes vagyok. A lányom és a felesége az én családom.

Nagy a dilemmám, hogy milyen ideológia szerint fogalmazta meg Kövér a mondandóját, de gondolom, nem a keresztényi hitvallás szerint. Aszerint ugyanis Isten előtt mindenki egyenlő.

Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát az ENSZ 1948. december 10-én fogadta el. Az Alaptörvény szerint is minden emberi lény szabadon születik, egyenlő méltósága és joga van.

És ne feledje senki: a homoszexuális kifejezést bármilyen más szóval be lehet helyettesíteni. Nő, menekült, roma, fogyatékossággal élő, hajléktalan. 2011-ben a magánnyugdíjpénztárakat számolták fel, mint ahogy 2012-ben másodrendűként kezelték a rokkantakat. Senki nem tudhatja, ő mikor következik.

Megkérdezem Kövér Lászlót: ha a gyerekéről kiderül, hogy meleg, akkor ő másmilyen elbírálás alá kerül?

És arra lennék kíváncsi, vajon Schmidt Mária hogyan néz ezután a gyereke szemébe? Ő nem másodrendű?

Szóval, kedves hallgatóság! Közelednek az EU-s választások és az önkormányzati választások is. Ilyen képviselőket akartok küldeni Brüsszelbe, ilyen képviselőket akartok támogatni?

A lányom nem nagyon akarta megengedni, hogy most felszólaljak. Féltette a szívemet. Pedig nem az ilyen kiállás fáj az én szívemnek, hanem az efféle homofób beszéd!

Minden egyes mondat, amely az én gyerekemet bántja, mérges nyílként hasít a szívembe, és tudom, hogy sért minden más anyát is, aki hasonló cipőben jár. Azokat az anyákat és persze apákat, akiknek nem adatik meg a saját gyermek és örökbe fogadnának, azokat, akik a kormány véleménye szerint nem tartoznak a klasszikus családmodellbe.

Mióta 2016-ban megalakítottam az LMBTQIA személyek szülei és hozzátartozói Facebook-csoportot, járom az országot és beszélgetek gyerekekkel és szülőkkel, azt tapasztalom, hogy így is kirekesztettnek érzik magukat. Kirekesztettnek az iskolában, a kortársaik között, és sajnos néha a szüleik is megtagadják őket, kirakják otthonról.

A társadalom nagy része a vezetőkről vesz példát. Ha egy kormánytag, az országgyűlés elnöke egy ilyen kijelentést enged meg magának, akkor ez azt jelenti, hogy más is megteheti.

Egy fiatal lelkében egy szó is elég, nemhogy egy ilyen kirekesztő mondat. Egy életre befészkeli magát a lelkébe és megmérgezi őt.

Milyen náci gondolatokat akar még sulykolni nekünk kormányunk egyik szócsöve, amelyet másnap a másik szócső (Gulyás Gergely) még meg is erősít? Felháborító!

Nem vagyunk másodrendűek! Sem mi, sem a gyermekeink! Szégyelljék magukat! Ki a Parlamentből Kövér Köpönyegforgató Lászlóval!

 

Gyémánt Ágnes (Fotó: Ligeti György) 

 

Az LMBTQIA személyek szülei és hozzátartozói a Budapest Pride-on 2017-ben 

 

Korábban közöltük Gyémánt Ágnes 2017-es Budapest Pride-on elmondott beszédét is: Van egy álmom: hogy a lányom és a barátnője összeházasodnak 

A Szabadnem Blog képviseletében Antoni Rita szólalt fel a május 18-i tüntetésen a Kossuth téren: Csak normálisan ne legyetek soha! 

A Szabadnem Blog szerkesztőségének tagja, Vay Blanka megnyitó beszéde a 2017-es Budapest pride-on: Nagyhideghegyi beszéd