A velociraptorok még szabadon vannak, de ez nem ok arra, hogy ne nyisson újra a Jurassic Park!

Üdv, Peter Ludlow vagyok, az InGen vezérigazgatója. Azé a cégé, ami az elképesztően sikeres dinoszaurusz vidámparkot alkotta: a Jurassic Parkot. Köztudomású, hogy miután egy soha nem látott erősségű vihar sújtotta a parkot, elvesztettük az irányítást. A velociraptorok kiszabadultak ketrecükből, és több száz látogatót öltek meg. Emiatt két hónapig be kellett zárni a parkot. De most boldogan jelenthetem be, hogy – annak ellenére, hogy a velociraptorok még mindig szabadon mozognak – újra megnyitjuk a Jurassic Parkot a közönség számára!

Megértem, hogy néhányan szkeptikusak a vidámpark újranyitásával kapcsolatban, amikor még mindig villámgyors, 80 kilós ragadozók szaladgálnak össze-vissza. De a tények azt mutatják, hogy a velociraptorok intelligens, ravasz teremtmények, amelyek nem tartóztathatóak még fel a közeljövőben. Tehát csak hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy néha-néha megölnek pár embert.

Egyesek azt mondják, hogy azoknak a parkoknak a példáját kellene követnünk, amelyek sikeresen megküzdöttek a velociraptor-szabadulásokkal. De

minket a Jurassic Parknál nem abból a fából faragtak, hogy hallgassunk a tudósok vagy a biztonsági szakemberek ajánlásaira,

se pedig a bioetika szakembereiére. Hát miért is most kezdenénk ezt el? 

Ahogy sokan tudják, Dr. Ian Malcolm, a vezető bizonsági tanácsadónk azt javasolta, a park újranyitása előtt várjuk meg, amíg a velociraptorok helyzetét meghatározzák, majd befogják őket. Így hát nem volt boldog, amikor megtudta a megnyitás hírét. Azt hiszem, valahogy úgy fogalmazott: „maguk annyira el voltak foglalva azzal, hogy újra kinyissák a parkot, hogy elfelejtettek azon gondolkodni, hogy valóban ki kellene-e.” Milyen magas lovon ül, nem igaz?!

Mint említettük, örülhet a közönség. Mert ahelyett, hogy megdupláznánk a leállítási erőfeszítéseinket, úgy döntöttünk, inkább teljesen feloszlatjuk a velociraptor-befogási munkacsoportot! Helyette arra fogunk fókuszálni, hogyan tudunk minél több embert minél gyorsabban beengedni.

Tehát ahelyett, hogy az úgynevezett életmentő intézkedésekre koncentrálnánk, például a „kijelölt biztonságos helyen maradás” vagy „az ember szagának elmaszkolása”, arra fogunk fókuszálni, hogyan lelkesítsük fel a fogyasztóinkat. Bővebb választékkal szolgáltunk majd vicces kalapokból, meg lesz egy pterodaktilusz-alakú gondolában való utazás a sziget távoli végébe. Sőt, egy vadonatúj, Gordon Ramsey által készített menüvel várja majd a vendégeket a Krétakori Kávézó is.

A fogyasztóink igényeinek kielégítésén kívül az újranyitás döntése azért is született, hogy a Jurassic Park jelenleg távollévő alkalmazottai visszatérhessenek imádott munkájukhoz.

Hogy képesek lettünk volna-e hónapokon keresztül folyamatosan biztosítani a havi fizetésüket, amíg nem sikerül megfékezni a velociraptor-helyzetet? Minden bizonnyal. Elvégre mi vagyunk a leggazdagabb rezervátumtulajdonosok a bolygón.

Hogy lesz-e a visszatérő alkalmazottak között olyan, akinek leszakítják a karját a raptorok, vagy a levegőbe dobálják, mint zsonglőr a tekebábut? Kétségkívül. De mi biztosak vagyunk benne, hogy néhány újonnan életbe léptetett biztonsági előírással képesek leszünk a munkahelyi baleseteket és elhalálozásokat épp az alatt a szint alatt tartani, mely tömeges felháborodást vonna maga után a nyilvánosságban.

A mi aranyszabályunk itt a Jurassic Parknál az, hogy mindig mindent tartsunk a tömeges felháborodási szint alatt.

Ami a sérüléseket illeti, szeretnék egy pillanatot szánni arra, hogy megköszönjem a Jurassic Park szakképzett mentőseinek a munkáját. Ők itt a valódi hősök, nem igaz? A velociraptor támadásokra adott válaszreakció folyamatában rengeteg egészségügyi dolgozónkat marcangolták szét és csonkították meg a ragadozó dínók.

Ezért elismerő gesztusként átfestjük a Jurassic Park mentőautó nevét „Hős Autó”-ra hatalmas álló betűkkel. Úgy gondoljuk, ez sokkal jelentőségteljesebb jelképe a hálának, mint fizetésemelést adni nekik,

ahogy kérték tőlünk.

Tudom, hogy sokaknak nehezére fog esni a visszatérés a Jurassic Parkba tudva, hogy a velociraptorok még mindig kóborolnak a szigeten. De legyetek nyugodtak, a dolgok se perc alatt vissza fognak térni a normális kerékvágásba. Egy velociraptor élettartama csak 15-20 év, így biztosak vagyunk benne, hogy a támadások egy idő után majd véget érnek.

Több látogató is meg fog addig halni? Igen.

Többen a Jurassic Park személyzete közül is meg fognak halni? Igen.

De tudják, az önfeláldozásukat soha nem fogjuk elfelejteni — tervezünk egy kis emlékplakettet is állítani a velociraptor-áldozatok számára. Ott lesz majd a leghátsó sarokban az ajándékboltban, rögtön azok mellett a pólók mellett, melyeken ez a felirat van: TÚLÉLTEM EGY LÁTOGATÁST A JURASSIC PARKBAN ÉS CSAK EZT A VACAK PÓLÓT SZEREZTEM.

Ez a legkevesebb, amit megtehetünk.

Úgyhogy pakolják be a bőröndöket, és induljanak el az újonnan megnyílt és csak egy picivel veszélyesebb Jurassic Park felfedezésére! És emlékezzenek, az élet mindig utat talál… hacsak nem Ön az egyik szerencsétlen, akit megtámad egy velociraptor.

Mert hát... akkor megszívta.

 

“Trump vállat von a tudósok figyelmeztetésére, hogy az országszerte történő korlátozások feloldása több tízezer halálesetet fog okozni.“ CNN, 5/6/20

Carlos Greaves

Kommentelés itt!

 

Hasonló cikkek a SzabadNem-en:

Megbánta a tranzíciót a közismert fideszes!

Olajszörnyek, átfektetés és Trump

Az orvul hatalomra törő kékszeműek és más genderek