Szextippek: 11 tanács egyenrangú párkapcsolatban

Manapság gyakori, hogy heteroszexuális párok is egyenlőségre építik a kapcsolatukat. Ha a párunk nemcsak a gyerekeink apja/anyja, hanem egyenlő fél is, a szex is más dinamikájú lehet. Köztudomású, hogy a leszbikusok általában elégedettebbek a szexuális életükkel, mint a heteró nők. Az alábbiakban 11 tippet adunk, melyek már beváltak nemcsak meleg és leszbikus, de mono és poli pároknál is. A 8. tipp biztosan felpezsdíti a te szexuális életedet is!


1. tipp: A türelem orgazmust terem

Gyarkori az a tévhit, hogy a női orgazmus egy misztikus dolog. Ezt persze gyakran azok a férfiak vélik így, akik túl lusták türelmesen felfedezni női partnerük testét.

Pedig a türelmes, odafigyelő szex minden résztvevő számára nagyon kielégítő tud lenni.

Az egyenrangú kapcsolatban élő párokra (legyenek akár heterók vagy melegek, monók vagy polik) általában jellemző, hogy odafigyelnek egymásra. Hogy türelmesek egymással. Mert fontos nekik a másik öröme, a másik gyönyöre.

Minőségi időt szánnak a szexre.

Ha egy férfi minden este tíz perc

érzéketlen pumpálással

rendezi le a dolgot, szinte biztos, hogy néhány év múlva a nő már nem lesz olyan lelkes, mint eleinte volt... Ugyan miért is lenne?

A női orgazmus egy fantasztikus dolog, de pont ugyanannyira biológiai jellegű jelenség, mint a férfi orgazmus. És ugyanúgy meg lehet tanulni előidézni.

Viszont ehhez az kell, hogy türelemmel és odafigyeléssel forduljunk a partnerünk felé. Hogy töltsünk minőségi időt egymás intim felfedezésével.

 

2. tipp: Mondd ki, hogy a CSIKLÓM és a PUNCIM!

Nagyon fontos, hogy merjük kimondani, nevükön nevezni a dolgokat. Merd kimondani, hogy „kérlek, játssz most egy kicsit a csiklómmal!” Ne féljünk a testrészeinkről beszélni. A jó szexhez elengedhetetlen, hogy el tudjuk mondani a partnerünknek, mit szeretnénk. (És persze hogy mit NEM szeretnénk.)

Sokan félnek ezektől a szavaktól. Félnek beszélni szex közben. Pedig a szex akkor lesz igazán jó, ha a partnerünk tudja, mi esik jól nekünk. És mivel – jó eséllyel... – nem gondolatolvasó, kénytelenek leszünk ezt elmondani neki.

Figyeljétek meg, hogy minél többször mondjátok ki a „puncim” szót, annál könnyebben fog menni! Először biztos furcsa lesz. De aztán hamarosan már jobban fog menni.

És persze az is nagyon fontos, hogy elmondjuk, ha valamit NEM szeretnénk. Egy egyenrangú párkapcsolatban nyilván senki sem akarja szexre kényszeríteni a másikat. De ha nem mondjuk el, mit NEM szeretnénk, akkor a partnerünk nem fogja tudni. Tanuljunk meg nemet mondani. És tanuljuk meg elfogadni, ha a másik nemet mond.

Az egyenrangú párok tisztelik egymás NEM-et mondását.

 

3. tipp: Felejtsük el a romantikus filmeket!

A romantikus filmekben a szexjelenet mindig egy szavak nélküli, kéjes és exsztatikus jelenet. Se testnedvek, se véletlen egymásba könyöklések, se zuhanyzóba kirohanás… De legyünk őszinték: a való élet nem ilyen.

A való életben a szex igenis

nedves

. Csókolózni nyállal jár, szexelni izzadtsággal jár, orgazmust átélni pedig (már akinek) ondóval jár… És a modern világban szerencsére van rá lehetőség, hogy ezeket a testnedveket lemossuk magunkról, ami pedig zuhanyzással jár.

Arról nem is beszélve, hogy a valódi életben szex közben igenis fontos BESZÉLNI. El kell mondanunk a partnerünknek, mit szeretnénk, mi esne jól. El kell mondanunk azt is, ha valami épp nem esik jól. Még a legfigyelmesebb partner se tudja kitalálni a gondolatainkat. Ezért kell beszélni.

És ezért is felejtsük el a filmeket, amikben a szexelő pár szavak nélkül is érti egymást… A valóság egyáltalán nem ilyen.

 

4. tipp: Felejtsük el a pornófilmeket is!

A pornófilmeken a szexjelenet úgy rendezték meg, hogy jól nézzen ki kívülről. Viszont egyáltalán nem biztos, hogy ami ott jól néz ki, az jól is esik.

Tehát ha azt próbáljuk utánozni, amit a pornóban láttunk, egyáltalán nem biztos, hogy azt a partnerünk tényleg élvezni is fogja…

Utánzás helyett inkább azt tanácsoljuk, beszéld meg a partnereddel, mit szeretne. És mondd el neki, te mit szeretnél.

Így biztosan az fog történni, ami nektek jólesik. Ez a jó szex alapja!

 

5. tipp: Maszturbálj!

Ez a tipp főleg nőknek szól most. A férfiak általában amúgy is maszturbálnak (ha nem tudsz róla, hogy a pasid csinálná, akkor valószínűleg csak sosem kérdezted meg tőle…)

Viszont sok nő szégyell magához nyúlni. Ne szégyelld! A maszturbálás az alapja az egészséges szexuális életnek.

Mert a szexet tanulni kell. Gyakorolni kell. És a legjobb módszer a gyakorlásra, ha egyedül csinálod.

Szóval, lányok, elő a jobbkezekkel és a vibrátorokkal! Élvezzétek a kísérletezést, a saját testetek fölfedezését.

Ugyanis ameddig nem ismered önmagad, nem fogsz tudni egyenlő partnerként részt venni a kétszereplős szexben sem!

 

6. tipp: Add önmagad, légy szabad és kísérletezz!

Ne várd, hogy mindig a partnered kezdeményezzen. Legyél aktív, és tegyél érte, hogy az történjen, amit te (is) szeretsz.

Add önmagad, és ne játssz szerepet. (Már, ha épp nem szerepjátszós szexben vagytok, de az más tészta!) Ne akarj ártatlanabbnak mutatkozni, mint amilyen vagy. Ne akarj szégyenlősebbnek mutatkozni, mint amilyen vagy. Ne akarj alárendelőbbnek mutatkozni, mint amilyen vagy.

Ha valóban egyenrangú partnerek vagytok, akkor a párod veled akar szexelni, nem pedig egy megjátsszott szereppel.

Merd kimondani, hogy „kérlek, játssz most egy kicsit a csiklómmal!”

Kezdeményezz és legyél aktív! Próbáljatok ki sokféle pózt, sokféle izgatási módszert. Kísérletezzetek. Ha valami nem jó, szóljatok, változtassatok, és aztán próbáljatok ki valami mást. Ha valami jó, folytassátok! 

Legyetek szabadok a szexben. Ne legyetek prűdek, ne legyenek tabuk. Az ágyban lehessen bármiről beszélni, bármit megbeszélni. A szex adjon szabadságot, felszabadulást!

 

7. tipp: Felejtsd el a nemi szerepeket!

Egy egyenrangú kapcsolatban minden résztvevő önmagát adja. Nem kell követni a nemi szerepeket, ha azok nem állnak nekünk testhez. Nem kell a nőnek főznie és a férfinak fát barkácsolnia, ha épp fordítva szeretik. Mindenki azt teszi, amihez ért.

Közösen döntenek

, hogy kinek mi legyen otthon a feladata.

A szexben ugyanez érvényesül. Nincsenek előre leosztott szerepek. Nem kell mindig neked lenned alul. Lehet váltogatni a pózokat. Lehet váltogatni a szerepeket is. Sőt, ki is lehet dobni minden szerepet a kukába, ha nem állnak nektek testhez.

A nemi szerepek amúgy is csak bajt szoktak okozni. Sokkal jobb mindenről őszintén, tabuk nélkül beszélni egymással.

 

8. tipp: Erogén zónák: fedezd föl és használd őket!

Nemcsak a nőknek, a férfiaknak is vannak erogén zónái.

A nőknek tipikusan erogén zóna a nyak, a mellek, a comb, a g-pont. De embere válogatja: van, akinek a csípő, a tenyér, a haj, a lábszárak is beszállnak a játékba... Honnan tudod, hogy nem vagy érzékeny az izgatásra a fülcimpádon, ha még sosem próbáltad ki?

De a közhiedelemmel ellentétben a férfiaknak sem csak a péniszük vége az erogén zóna. A legtöbb férfinek ezen kívül még izgatásra érzékeny a heréje, a mellbimbója és a prosztatája is.

Főleg ez utóbbit övezi tabu. Sok férfi attól fél, buzi lesz, ha a csaja megujjazza őt. Nem lesz, felejtsétek el ezt a hülyeséget. Ne hagyjátok parlagon heverni az egyik legérzékenyebb férfi erogén zónát heteró szexben sem!

Használjatok síkosítót: anális szexnél kötelező (ujjazósnál is).

Extra tipp azonban ezzel kapcsolatban, hogy anális szexnél – a dolog természetéből fakadóan – higéniailag jobban oda kell figyelnetek. Ha a barátnőd megujjazott, mindenképp mosson kezet, mielőtt bármilyen más játékba kezdenétek. Nagyon csúnya fertőzéseket lehet összeszedni, ha erre nem figyeltek oda!

Ugyanez érvényes minden olyan tevékenységre, melyben valamilyen módon az anális szex részt vesz. A mosakodás extrém fontos ezzel kapcsolatban. Nem csoda, gondolj csak bele: rengeteg baktérium és kórokozó él az ember fenekében. Ha ezek bejutnak más testüregbe (például a hüvelybe), ott komoly gondokat okozhatnak.

Nézz utána, mi az a hüvelyflóra, és milyen módon tudod fönntartani az egyensúlyát a saját hüvelyedben. Ha korábban volt már hüvelyi fertőzésed, gombád, hólyaghurutod vagy bármi más nőgyógyászati nyavalyád: fordíts extra figyelmet a higéniára szex közben.

Biztosra lehet menni anális ujjazásnál a gumikesztyű vagy az ujjra húzott óvszer használatával is. (A kézmosás azonban ezek mellett is javasolt.)

Persze az erogén zónák egyediek. Ha a fent javasoltak közül nektek egyik se válik be, akkor sincs semmi gond. Akkor próbálkozzatok tovább, kísérletezzetek! Ha nyitottan és őszintén álltok hozzá a szexhez, akkor idővel biztosan megtaláljátok a saját, egyedi erogén zónáitokat. 

 

9. tipp: Ha valakinek nincs kedve hozzá, az is oké.

Egyenrangú párok soha, semmilyen körülmények között nem kényszerítenék egymást szexre. Ha valaki a másikat szexre kényszeríti, az nem egyenrangú párkapcsolat!

Viszont olyan igenis előfordul, hogy az egyik félnek épp nincs kedve hozzá. Ez lehet a férfi is.

Igen, a közhiedelemmel ellentétben a férfiaknak sincs mindig kedvük a szexhez. Ezt fogadjuk el!

Sőt mi több, az együttlét során egyáltalán nem kell végig fönntartani az erekciót. A hetero szex egyik tipikus problémája, hogy mindkét félnek azon jár az esze, vajon mit csinálnak rosszul, ha épp elmúlt az erekció egy időre. Pedig emiatt egy csomó jó dologról lemaradtok!

Folytassátok máshogy a szexet, ha épp nem áll föl a férfinak. Nyugi, idővel újra föl fog állni! De a férfi test is értékeli a türelmet, ahogy a női test. Ne legyenek irreális elvárásaitok a pénisz felé.

Azzal sincs semmi baj, ha időnként szívességet tesztek egymásnak. Például, ha a férfinak épp nincs kedve hozzá, de a nő szeretné, akkor a férfi fölajánlhatja, hogy önzetlenül

ad egy kis kényeztetést

a nőnek (

ehhez tippek itt

). És fordítva ugyanígy.

Arra figyeljünk, hogy ez ne csússzon át rendszerességbe. Ha egyszer-egyszer előfordul ilyen egyoldalú aktus, és nagyjából felváltva történik ez, az teljesen oké. De ha folyton az egyik fél ad a másiknak „önzetlenül”, az könnyen átcsúszhat kényszerítésbe.

Szóval önzetlenül adni egymásnak jó! De ez legyen kölcsönös.

 

10. tipp: Nemcsak a „péniszt-teszünk-a-vaginába” szex a szex!

A hagyományos, behatolásos aktuson (péniszt tenni a vaginába) kívül még nagyon sok más dolog is szex.

A pettingelés is teljes értékű szex.

Az orális szex is teljes értékű szex.

A segédeszközökkel történő játszadozás is teljes értékű szex.

És ha épp csak ezek kerülnek terítékre, az is tök oké. Nem kell feltétlen mindig behatolásosan is szexelni. Csináljátok úgy, ahogy nektek az adott pillanatban jólesik. És ne éljétek meg veszteségként, ha valami aznap pont kimaradt.

Köztudomású, hogy a leszbikusok általában elégedettebbek a szexuális életükkel, mint a heteró nők. Márpedig a leszbikus szexben ugyebár nincs is pénisz... Szóval a heteró pároknak érdemes megtanulni a leszbikusoktól, hogy nem attól lesz jó a szex, hogy bekerül egy pénisz a vaginába! Sőt.

Minél türelmesebbek vagytok egymás testének felfedezésében, minél több mindent próbáltok ki, annál jobb lesz a szexuális életetek.

A lényeg, hogy érezzétek jól magatokat szex közben. És ne legyenek teljesíthetetlen elvárásaitok a partneretek felé.

 

11. tipp: Védekezzetek!

Ha egy férfi nem hajlandó óvszert húzni, azzal inkább ne feküdjetek le.

Persze egy kapcsolatban eljuthattok arra a szintre, hogy megegyeztek benne, hogy mostantól valamilyen más védekezési módszert használtok az óvszer helyett. Ez rajtatok múlik. Olvassatok alaposan utána, hogy milyen módszerek léteznek!

De a kapcsolat elején nagyon fontos, hogy használjatok óvszert. Mindig.

Akkor is, ha macerás.

Persze ha az előző tanácsot megfogadtátok arról, hogy nemcsak a „pénisz-a-vaginába” szexen kívül még nagyon sok más lehetőség is van, akkor máris nem olyan hatalmas macera, hogy a „pénisz-a-vaginába” (vagy a „pénisz-a-bárhova”) szexhez óvszert kell használni.

Felnőtt, szexuálisan aktív emberként bármikor megtörténhet, hogy becsúszik egy nemkívánt terhesség vagy egy nemi betegség. Éppen ezért érdemes ennek az esélyét a minimálison tartani. Húzzatok óvszert.

Egy egyenrangú párkapcsolatban a férfi tiszteli annyira a társát is és önmagát is, hogy – hacsak korábban nem állapodtak meg valami másban – óvszert húz behatolás előtt.

Egy egyenrangú párkapcsolatban ez alap.

 

+1 tipp: A tested a tiéd!

Felnőtt emberként jogod van azt tenni a testeddel, amit te akarsz. Ne hagyd, hogy bárki belemanipuláljon a szexbe.

Se a párod, se a férjed. Senki.

A tested a tiéd, és csak neked van jogod eldönteni, mit teszel vele – és mit tehet vele más.

Ne szexelj, ha nem akarsz.

Egy egyenrangú kapcsolatban a szex sosem kompenzáció. És sosem jutalom vagy büntetés. Ne is használjátok így.

A szex legyen az együtt töltött időn a korona.


 

 Kommentelni a Facebook oldalunkon tudsz. 
 Kattints ide! 

 

További olvasnivaló SZEX témában itt a blogon:

A csikló, ahogy még sosem láttad

Milyen a gondoskodó férfi? Te annak tartod magad?

„Rendszeresen voltak olyan szituk az életemben, amikor férfiak az összes ruhájukat levették előttem...”

A férfikielégülés női ára

Az abortusz és a férfiak felelőssége