Az abortusz és a férfiak felelőssége

Egy amerikai anyuka kiakadt. Elmondja, szerinte miért igazságtalan a nőket hibáztatni az abortuszért. Blogunkon közreadjuk a twitter-folyamát. Íme egy provokatív érv, hogy miért kellene végre elkezdeni a férfiakat is számon kérni az abortuszok miatt.

Hatgyerekes anyuka vagyok, és mormon vallású. Az abortusz körül folyó vitában jól ismerem a vallási és egyéb érveket is. Már egy ideje hallgatom, ahogy férfiak a nők szaporodási jogairól nyilatkoznak, és biztos vagyok benne, hogy nem érdekük nekik sem, hogy betiltassák az abortuszt. Leírom, miért.

Ha meg akarod szüntetni az abortuszokat, akkor a nem kívánt terhességeket kéne megelőzni. És ezekért a férfiak teljes mértékben felelősek. De tényleg azok. Most lehet, hogy azt gondolod, hogy két ember kell hozzá! És igazad van, tényleg két ember kell azokhoz a terhességekhez, amit akarnak is.

De minden egyes nem kívánt terhességet a férfiak felelőtlen ejakulációi okoznak. Pont. Nem hiszel nekem? Akkor figyelj.

A nők havonta átlagosan két napon át eshetnek teherbe, és az is csak egy bizonyos számú évig. Tehát összesen 24 nap van évente, amkor egy nő teherbe eshet. A férfiak viszont az év 365 napján okozhatnak terhességet. Sőt, ha egy olyan férfiről beszélünk, aki naponta többször is elélvez, akkor naponta több nőt is teherbe ejthet. Elméletileg egy férfi több, mint ezer nem kívánt terhességet tud okozni csak egy év alatt. És bár a spermájuk minősége romlik, ahogy idősödnek, a lehetőségük megvan rá a tinédzser évektől egészen a halálukig. Tehát ha összerakjuk az alap biológiát és a naptárat, egyértelműen látszik, hogy a férfiakban van a probléma. (Körülbelül 24 a 365-höz arányban, ami 15-szörös szorzót jelent; de persze ez csak egy durva becslés. A szerk.)

(A fenti bekezdésben írottak nem a rendkívül megbízhatatlan naptármódszer népszerűsítésére szolgálnak! Számtalan nem kívánt terhesség következett már be a naptármódszer miatt. Ha valaki nem akar gyereket az vedekezzen hatekony módszerrel! A szerk.)

De mi van a fogamzásgátlókkal? Ha egy nő nem szeretne terhes lenni, akkor miért nem használja? Ha egy nő ki tudja találni, hogy abortuszra menjen, akkor biztosan tud majd fogamzásgátlót is szedni, ugye?

Fantasztikus kérdés. A modern fogamzásgátlók az elmúlt század valószínűleg legnagyobb találmánya, és nagyon hálás vagyok értük.

Emellett nagyon károsak.

A mellékhatások rengeteg nő számára nevetségesen károsak. Annyira, hogy amikor férfiaknak találtak ki hasonlót, a mellékhatások miatt nem lett engedélyezve. Pedig a mellékhatások listája körülbelül az egyharmada volt annak, ami a nők által használt pirulák mellé jár. Én ebből a történetből azt emelném ki, hogy (ha eddig nem tudtad volna), társadalmunkat nem érdekli, ha a nők szenvednek, akár fizikailag, akár mentálisan, ameddig ez a férfiaknak egyszerűbbé teszi az életet.

De van egy jó hírem a férfiak számára: a nők még ezek mellett is hajlandóak a fogamzásgátló használatára.

Sajnos nehezebb a beszerzése, mint lennie kéne. Orvoshoz kell menni és receptet kérni. Nem ingyenes, és ráadásul gyakran nem is olcsó. És még csak nem is működik azonnal. Ha piruláról beszélünk, akkor az napi szintű használatot igényel, és nem sok helyet hagy a hibára, feledékenységre, vagy váratlan napirendváltozásra. És továbbra is igaz, hogy a mellékhatások brutálisak lehetnek. ETTŐL FÜGGETLENÜL NAGYON HÁLÁS VAGYOK ÉRTE, LÉGYSZI NE VEGYÉTEK EL.

Csak azt szeretném ezzel kifejezni, hogy a nők fogamzásgátló módszerei nem egyszerűek vagy könnyűek.

Ellenben, ha a férfiak lehetőségeit nézzük, a legszembetűnőbb az óvszer. Bármikor elérhető, nem drága, egyszerű, és nem kell hozzá recept. Nagyon hasznos, és azonnal működik. A férfiak akár be is szerezhetnek egyszerre többet, hogy mindenre fel legyenek készülve. Fantasztikus, nem? Annyival egyszerűbbek, mint a nők lehetőségei. Bónuszként, a nők imádják, amikor a férfiak óvszert használnak. Nem kapunk el betegségeket, nem csökkentik az élvezetet szex közben, és nem gátolnak meg az orgazmusban.

És a legjobb? Sokkal egyszerűbb feltakarítani utána. Nincs semmi rohanás a vécére, miközben a nedveitek a lábainkon csöpögnek lefelé!

Tehát miért vannak nem kívánt terhességek?

Miért nem használnak a férfiak mindig óvszert?

Annyira egyszerűnek tűnik, ugye?

Oh, eszembe jutott. A férfiak nem szeretik az óvszert. Igen, a férfiak gyakran bíztatják arra a nőket, hogy óvszer nélkül szexeljenek velük. Sőt, az sem példa nélküli, hogy leveszik az óvszert szex közben, a nő engedélye vagy tudta nélkül. (Egy gyors figyelmeztetés: ez erőszaknak számít.)

Miért akarnának a férfiak óvszer nélkül szexelni? Jó kérdés. Úgy tűnik, hogy azok a percek, amikor a behatolás történik, óvszer nélkül több élvezetet nyújtanak, mint egyébként.

Tehát, vannak férfiak, akik kockáztatják, hogy teherbe ejtik a parterüket, ami a nőnek az életét, egészségét, szociális státuszát, kapcsolatait és karrierjét veszélyezteti, csak azért, hogy pár percig több élvezetük legyen. Ez tényleg így van? Bizony. Sajnos eléggé így van.

Összefogalva: FEJEZZÉTEK BE, HOGY A NŐK TESTÉT ÉS SZEXUALITÁSÁT IRÁNYÍTJÁTOK. A NEM KÍVÁNT TERHESSÉGEKET FÉRFIAK OKOZZÁK!

 

Fordította: Bánszki Balázs

 

További cikkeink a témában:

A férfikielégülés női ára

„Rendszeresen voltak olyan szituk az életemben, amikor férfiak az összes ruhájukat levették előttem...”

Milyen a gondoskodó férfi? Te annak tartod magad?

„Szerencsés fiúk” – A férfiak ellen nők által elkövetett szexuális erőszak létezik

„Minek szül az ilyen, ha eltartani se tudja”